КОНТРОЛЬНА РОБОТА №1
Тема «Органічні сполуки»
Тема «Органічні сполуки»
Варіант 1.
1. Назвати речовини за систематичною номенклатурою:
2. Скласти структурні формули речовин за назвою:
а) 3 –хлор-3-етилпент-1-ен;
б) 4-амино-5-метилгепт-2-ін;
в) дихлорциклобутан.
3. Спалили 33,6л етана и 6,72л пропена (н.у.). Який об’єм вуглекислого газу утворився сумарно?
4. Відносна густина алкіну за повітрям становить 3,31. Визначте молекулярну формулу і дайте назву алкіну.
5. Вкажіть значення білків. Які продукти гідролізу білків?
Тема «Органічні сполуки»
Варіант 2.
1. Скласти структурні формули речовин за назвою:
а) 1,4-дибром -2,2 диметилбутан;
б) 3,3-диметилгексан;
в) диметилциклопропан;
2. Назвати речовини за систематичною номенклатурою:
Cl C2H5
а) ׀ ׀
CH2 = CH – CH2 –C – CH2 – CH3
׀
C2H5
б) NO2 CH3
׀ ׀
CH3 – CH – CH – С ≡ CH
3. Спалили 8,8г бутана и 6,72л етена (н.у.). Який об’єм вуглекислого газу утворився сумарно?
4. Відносна густина за киснем алкена равна 2,19. Визначте молекулярну формулу алкена, дайте назву.
5. Приведіть приклади продуктів харчування з найбільшим вмістом жирів. Вкажіть значення жирів.
Немає коментарів:
Дописати коментар